website
Ai transport GRATUIT la comenzi de peste 449 RON 🚚

Îngrijirea plantelor pe perioada verii

Îngrijirea plantelor pe perioada verii

Baby it's hot outside for plants to thrive.

Căldura excesivă nu este un inconvenient doar pentru noi, ci și pentru prietenii noștri verzi. Radiațiile solare sunt mult mai puternice, iar căldura poate rămâne mai mult captată la nivelul solului, făcând căldura şi mai greu de gestionat. Dacă te întrebi ce poți face pentru a facilita bunăstarea plantelor tale pe parcursul verii, ți-am pregătit mai jos câteva sfaturi utile.

 

1. Udă-ți plantele mai des 

Acordă o mai mare atenție plantelor tale când vine vorba de frecvența udării. Fiind mai cald pe perioada verii, apa se poate evapora mult mai repede. În plus, plantele tale se află și în plin sezon de creștere, iar acestea vor consuma mai multă apă. De aceea este recomandat să îți verifici mai des plantele, în special pe cele care știi că au nevoie de o umiditate mai ridicată. Este recomandat să saturezi cum trebuie substratul cu apă și să le uzi mai încet. O udare mai lentă permite substratului și plantei să absoarbă în profunzime apa, fără să se scurgă.

 

2. Evită aerul condiționat 

Căldură mare, mon cher. Cu toții tânjim după răcoarea aerului condiționat. Plantele noastre însă nu se înțeleg prea bine cu aparatul de aer condiționat. Este indicat să nu plasezi planta direct în bătaia aerului condiționat și să gestionezi schimbările de temperatură foarte bruste.

 

3. Reglează nivelul de umiditate

Majoritatea plantelor de interior sunt plante tropicale ce adoră o umiditate mai crescută. Asigură-te că pe parcursul verii vei pulveriza mai des prietenii tăi verzi pentru a le menține o umiditate ridicată. Plantele de tipul Fittonia, Monstera, Calathea, Maranta sunt printre plantele la care trebuie să ai mare grijă în privința umidității.

 

4. Ai grijă la soarele direct 

How much is too much? Vara, radiația electromagnetică primită de la soare este mult mai puternică decât în alte perioade ale anului. Dacă ai o fereastră orientată către S, SE, SV, asigură-te că plantele tale pot tolera o intensitate mai mare de lumină (soare direct) sau, dacă este nevoie, poți reconsidera relocarea lor, la o distanță mai mare de fereastră. Fii atent la margini ale frunzelor uscate sau arsuri pe frunze, acestea îți indică faptul că planta ta este sensibilă la razele directe ale soarelui și ar fi indicat să îi schimbi locul. 

 

5. Fertilizează-ți plantele

Până la sfârșitul toamnei, plantele tale se bucură de perioada de creștere activă. Fertilizarea este foarte importantă în această perioadă deoarece le oferă un aport esențial de nutrienți pentru a crește și a se dezvolta armonios. Verifică blogul nostru despre fertilizare dedicat acestui subiect pentru a afla mai multe detalii.

 

6. Relochează-ți plantele

Nu orice plantă este potrivită pentru a fi mutată afară pe perioada verii și apoi în interior. Câteva exemple de plante ce pot fi plasate și la exterior sunt Caladium, cactușii și suculentele. Fii atent la condițiile de lumină și asigură-te că verifici constant planta pentru a te asigura că nu are dăunători.

 

Keep your plants & yourself hydrated, keep cool, and don't wilt.

 

 

Nota comanda
Cod de reducere

Ambalare cadou pentru 9,99 lei

Ce te-ar interesa?


Căutări populare:  child & pet friendly  plante usor de ingrijit  plante rare  plante mici  

Primesti 10% discount

La prima comanda daca te abonezi la newsletter.

Nu rata, oferta este limitata!