website
🚚 Ai transport GRATUIT la comenzi de peste 449 RON
Ce oferă PlantUp?
Prin PlantUp ne dorim să facem întreg procesul de a avea plante și de a le îngriji mai ușor. Pentru a face asta, le oferim clienților noștri în permanență idei fresh, plante de calitate, pe care le livram prin curier direct la ușă împreună cu instrucțiuni și tips-uri de îngrijire.
Am mai avut plante în trecut, dar mi-au murit. Cum mă poate ajuta PlantUp să fac o treabă mai bună?
Toate plantele pe care le avem pe site sunt însoțite cu instrucțiuni de îngrijire specifice pentru fiecare specie în parte. Astfel, aici poți găsi detalii despre condițiile optime de temperatură, lumină, umiditate și fertilizare de care au nevoie plantele tale.
Aveți și plante ușor de întreținut?
Fiecare plantă este unică și are nevoie de mai multă sau mai puțină atenție din partea noastră. De aceea, am adăugat în colecția noastră plante cu mentenanță minimă. Acestea reprezintă majoritatea plantelor aflate pe site-ul nostru, astfel încât să putem ajuta oamenii ocupați să mențină la minim întreținerea lor.
Vor supraviețui plantele dacă plec în concediu?
Răspunsul la această întrebare este „depinde”, în funcție de: cât de mult vei sta plecat/ă, în ce perioadă a anului și poziționarea plantelor față de soare. Dacă procedezi în felul următor, vei avea mari șanse ca plantele să supraviețuiască până la 7 zile: udă-le bine înainte de plecare, grupează-le astfel încât să se mențină o umiditate relativă potrivită și poziționează-le într-un loc ferit de soare. Pentru perioade mai lungi de timp, îți sugerăm să apelezi la prieteni pentru a-ți uda plantele.
Mă puteți ajuta să am grijă de plante după achiziționarea lor?
Avem suficiente informații și articole disponibile pe site-ul nostru după care te poți ghida. Dacă totuși nu găsești informațiile necesare de care ai nevoie, poți contacta „Doctorul” nostru de plante folosind acest formular.
Sunt plantele mele Child & Pet friendly?
Toate plantele din colecția Child&Pet Friendly sunt safe. Pentru a fi sigur, vei găsi acest detaliu în descrierea fiecărei plante.
Cum va afecta cantitatea de lumină din fiecare spațiu creșterea plantelor mele?
Fiecare spațiu interior va fi mai mult sau mai puțin potrivit pentru unele plante comparativ cu altele. Plantele iubitoare de soare vor prefera spații cu orientare vestică sau sudică, în timp ce alte plante sunt mai fericite în spații ferite de soarele direct. De accea, poți găsi în descrierea fiecărei plante tipul de expunere la lumină preferat.
Ce dimensiune vor avea plantele când vor ajunge la mine și cât de mult vor crește acestea?
Fiecărei plante îi este dedicată o pagină specială pe site-ul nostru, unde poți găsi dimensiunile aproximative ale ghiveciului și plantei pe care o vei primi. Fii sigur că după ce vei primi planta, aceasta va crește mai rapid sau mai încet în funcție de specie și de anotimp.
Plantele primite necesită transplantare?
Plantele noastre nu necesită transplantare. Acestea sosesc în ghiveciul lor „nursery” de plastic cu suficient compost pentru a le asigura o creștere și dezvoltare bună. Ghivecele sunt prevăzute la bază cu găuri de scurgere a excesului de apă. Astfel că, recomandăm menținerea plantei în ghiveciul primit, și asezarea directă a acestuia într-un ghiveci decorativ.
Când știu că planta mea trebuie transplantată și cum fac acest lucru?
Planta trebuie transplantată în momentul în care rădăcinile ei încep să se vadă și să iasă prin ghiveciul de nursery. Pentru a transplanta orice plantă vei avea nevoie în primul rând de un ghiveci de plastic mai mare cu câțiva centimetri decât cel în care a stat planta, de pământ potrivit pentru planta ta și bunăvoința de a te murdări pe mâini. Îți recomandăm să alegi un ghiveci prevăzut cu găuri de scurgere în partea de jos. Pentru a ajuta drenarea apei, poți așeza la baza ghiveciului un strat subțire de pietre grosiere/cioburi de lut sau cărămidă. Alternativ, ar fi adăugarea nisipului sau a perlitului în pământ pentru a crea același efect. Următorul pas este adăugarea pământului pe fundul recipientului. Scoate planta din ghiveciul inițial și cu ajutorul mâinilor mărunțește și aerează ușor pământul de la baza rădăcinilor. Atenție, nu elimina tot pământul de pe rădăcini pentru a nu induce stres plantei. Excepție se face în situația în care se remarcă prezența păduchilor ţestoşi sau lânoşi, care, în urma tratamentelor părţilor aeriene, migrează în pământ, ca şi în cazul atacului dăunătorilor asupra rădăcinilor. În această situație se îndepărteză total pământul şi se spală rădăcinile bine înainte de plantare. Plantele se așează într-o poziție cât mai dreaptă în noul ghiveci. Astfel, cu o mână se ţine planta iar cu cealaltă se adaugă pământ de jur împrejur, rotindu-se ghiveciul pentru uniformizare, cu degetele bine răsfirate se împinge pământul pe margini. Se adaugă pământ până la nivel necesar şi se bate uşor ghiveciul pe masă, având grijă să se compacteze pământul doar la suprafață. Ca și nivel, se lasă 1-2 cm de spațiu liber până la marginea superioară a vasului, astfel încât să se facă ușor udarea plantelor. Finalizează prin a uda bine plantele.
Cum se face livrarea plantelor?
Livrarea plantelor se va face printr-o firmă colaboratoare de curierat, contra cost, în București/Ilfov, cât și restul țării. Pentru plante mai înalte de 80cm, livrarea se va face exclusiv de catre PlantUp numai pentru zonele București/Ilfov. De asemenea, livrarea plantelor în Sector 1, București se va face tot de către echipa noastră. Inainte sa îți trimitem comanda, te vom contacta la numarul de telefon sau prin mail pentru a va comunica statusul acesteia si ziua aproximativa in care o vei primi.
Care este costul livrării?
Costul livrării depinde de volumul comandat. Pentru comenzi de peste 449 lei, transportul standard este gratuit, iar pentru comenzi sub 449 lei, transportul poate fi între 25-40 lei, în funcție de greutatea coletului.
Vor ajunge plantele mele prin curier în siguranță?
Pentru a fi siguri că plantele comandate de către clienții noștri ajung în siguranță, indiferent de zonă/localitate, am conceput o metodă de ambalare cât mai sigură pentru ca acestea să nu pățească nimic în decursul transportului.
Pot primi plantele în aceeași zi în care le-am comandat?
Livrarea plantelor în aceeași zi în care au fost comandate nu este garantată, aceasta urmând să fie efectuata cel mai devreme în decurs de 24-48h de la primirea comenzii. Excepție fac comenzile cu livrare în Sector 1, București, care pot fi livrate de către echipa PlantUp, la cerere, în aceeași zi.
Nota comanda
Cod de reducere

Ambalare cadou pentru 9,99 lei

Ce te-ar interesa?


Căutări populare:  child & pet friendly  plante usor de ingrijit  plante rare  plante mici  

Primesti 10% discount

La prima comanda daca te abonezi la newsletter.

Nu rata, oferta este limitata!