website
Ai transport GRATUIT la comenzi de peste 449 RON 🚚

Vacanță fără griji: Îngrijirea plantelor tale când nu ești acasă

Vacanță fără griji: Îngrijirea plantelor tale când nu ești acasă

Home alone. A venit mult așteptatul moment din an când mulți dintre noi plecăm în vacanță, dorindu-ne să ne relaxăm și să luăm o pauză. Pentru prietenii noștri verzi, acesta este sezonul de creștere activă, când au cea mai mare nevoie de atenție și, bineînțeles, de apă. Probabil te întrebi cum poți proceda cel mai bine în așa fel încât plantele tale să nu îți ducă dorul.

Mai jos am adunat câteva informații utile care să te ajute cât timp ești plecat.

1. Plasează plantele mai departe de expunerea directă la lumină.

Primul lucru pe care îl poți face este să plasezi plantele la o lumină mai slabă ca intensitate. Spre exemplu, dacă ai plante amplasate chiar la pervazul ferestrei, unde au parte și de razele directe ale soarelui, ar fi indicat să le muți mai departe de fereastră.

Cu cât plantele au acces mai mare la lumină, cu atât vor face mai multă fotosinteză, rezultând într-un consum mai mare de apă. Asigură-te totuși că plantele au necesarul minim de lumină.

 

2. Grupează plantele împreună

Ca să nu îți simtă lipsa, asigură-te că plantele tale vor socializa din plin, poate chiar și petrece în lipsa ta. Grupând plantele, poți crea un microclimat; astfel, ele vor recicla apa prin procesul de transpirație.

Dacă ai o baie sau o încăpere mai mică cu suficientă lumină indirectă, le poți plasa chiar în acea încăpere pentru a facilita acest proces de evapotranspirație și condensare a apei.

 

3. Sincronizează udarea plantelor cu plecarea ta

Este de preferat ca înainte să pleci, cu câteva săptămâni, să planifici udarea și îngrijirea plantelor tale cât mai aproape de plecarea ta.

 

4. Nu fertiliza plantele

Dacă te gândești să le lași de mâncare plantelor tale, îți recomandăm să nu le aplici fertilizator înainte de plecarea ta. Acesta va facilita rata de creștere a plantei tale și va implica nevoia acestora de a abosrbi și mai multă apă.

 

5. Curăță plantele

Asigură-te că toate frunzele îngălbenite sunt înlăturate. De asemenea, dacă planta înflorește, poți chiar să tai florile/bobocii. Oricât de trist sună, floarea necesită un aport mare de nutrienți și resurse și poate afecta sănătatea plantei tale per total în timpul plecării tale.

 

6. Recipiente autonome de udare

Dacă ești plecat o perioadă mai lungă de timp, poți să apelezi la metode autonome de udare. O metodă îndrăgită de noi sunt recipientele de la Lutoya. Acestea sunt recipiente din teracotă, sustenabile, a căror porozitate permite trecerea apei treptat prin material și udarea plantelor lentă, atunci când ele au nevoie.

Se găsesc în diferite mărimi, atât pentru plantele de interior, cât și pentru grădină. Le poți găsi la noi în magazin sau în shop-ul online, iar dacă ești în căutarea altor mărimi, poți să vizitezi site-ul lor.

 

7. Menține umiditatea plantelor constantă

Dacă ai plante ce prezintă o nevoie mai crescută față de condițiile de umiditate (Marantha, Calathea, Monstera), poți crea un sistem care să asigure o umiditate crescută. Plasează ghiveciul plantelor peste o tavă/farfurie cu apă în care adaugi pietre. Astfel, apa se va evapora, crescând umiditatea, fără a lăsa rădăcinile plantelor în contact cu apa, creând riscul de putrezire.

 

8. Sună un prieten 

Dacă ai posibilitatea să apelezi la o persoană (de încredere) să aibă grijă de plantele tale pe parcursul vacanței, este cea mai bună metodă. Poți organiza un program de udare de care să țină cont atât pentru plantele mai sensibile, cât și pentru cele mai puțin pretențioase. 

 

Călătorești des sau pe perioade lungi de timp?

Atunci îți recomandăm să îți alegi plante potrivite, care nu necesită udări frecvente. Te poți orienta după cactuși sau alte plante suculente care necesită a fi udate o dată la 2-3 săptămâni sau chiar o singură dată pe lună. Pentru recomandări și alte sfaturi utile te așteptăm la noi în magazin (Str. Silvestru 63a, București).

 

Sperăm că aceste sfaturi te vor ajuta să îți păstrezi plantele sănătoase și fericite în timp ce te bucuri de vacanță. Dacă ai alte trucuri sau experiențe, nu ezita să le împărtășești cu noi pe instagram folosind tag-ul @plantup și #wegrowtogether.

Nota comanda
Cod de reducere

Ambalare cadou pentru 9,99 lei

Ce te-ar interesa?


Căutări populare:  child & pet friendly  plante usor de ingrijit  plante rare  plante mici  

Primesti 10% discount

La prima comanda daca te abonezi la newsletter.

Nu rata, oferta este limitata!