website
Ai transport GRATUIT la comenzi de peste 449 RON 🚚

Plante perfect imperfecte

Plante perfect imperfecte

Oglindă, oglinjoară, cine e cea mai frumoasă din ţară?

 

În procesul de alegere al plantei ne confruntăm des cu dilema „pe care să o aleg?”. După ce am parcurs procesul de a decide ce specie de plantă se potrivește condițiilor noastre de interior și preferințelor, rămâne de ales planta ca individ. Aici intervin multe aspecte ale esteticii și ale acelei chimii.

Plantele, precum și noi de altfel, sunt ființe unice. Ele au trăsături comune cu cele din specia lor, dar asta nu înseamnă că prezintă aceelași tip de creștere, dezvoltare sau ajung la aceeași estetică la maturitate.

Chiar dacă sunt crescute în condiții similare de mediu, fiecare plantă individuală procesează informațiile exterioare în feluri diferite, fapt ce le creează această unicitate.

Desigur, poți să intervii mai mult sau mai puțin invaziv în felul în care „stilizezi” planta, dar ea va continua să se dezvolte pe cont propriu. Așadar, o plantă nu este neapărat mai inestetică dacă prezintă:

  • mai puține frunze
  • tulpini mai scurte sau foarte alungite
  • tulpini mai puțin adunate
  • mici imperfecțiuni pe frunze

Ajungem să ne îndoim de frumusețea plantelor noastre și pe parcursul ciclului lor de viață. Pe măsură ce plantele evoluează, ele trec printr-o serie de schimbări naturale care pot fi interpretate ca imperfecțiuni. Da, și plantele îmbătrânesc.

Într-adevăr, din punct de vedere științific nu există vreun consens la care s-a ajuns în privința acestui proces al plantelor. Dar, și ele mor datorită vârstei, în funcție de specie.

În orice caz, când plantele noastre îmbătrânesc, vor arăta anumite semne precum:

  • Reducerea Producției de Frunze și Flori: Plantele mai vechi pot începe să producă mai puține frunze și flori comparativ cu perioadele de tinerețe. Aceasta poate fi o adaptare a plantei pentru a conserva energie pe măsură ce îmbătrânește.
  • Uscarea Marginilor Frunzelor: Frunzele bătrâne încep să își usuce vârful. Dacă această uscare nu se înrăutățește, atunci înseamnă că nu este un semn al îmbolnăvirii sau deficienței de nutrienți.
  • Despicarea Frunzelor sau apariția fenestrațiilor: Alt semn al maturizării plantei este despicarea frunzelor (la speciile de Strelitzia) sau formarea fenestrațiilor in frunze (Monstera sp).

Dacă încercăm să realizăm felul în care noi, oamenii, ajungem inconștient să obiectivizăm frumusețea din jurul nostru, inclusiv a fructelor și legumelor din care ne hrănim, putem să facem un efort conștient de a îmbrățișa imperfecțiunile naturii și chiar să le apreciem.

Nota comanda
Cod de reducere

Ambalare cadou pentru 9,99 lei

Ce te-ar interesa?


Căutări populare:  child & pet friendly  plante usor de ingrijit  plante rare  plante mici  

Primesti 10% discount

La prima comanda daca te abonezi la newsletter.

Nu rata, oferta este limitata!