website
Ai transport GRATUIT la comenzi de peste 449 RON 🚚

Cum să îți decorezi casa cu plante suspendate

Cum să îți decorezi casa cu plante suspendate

Atât plantele curgătoare, cât și cele cățărătoare oferă o frumusețe aparte locului nostru prin capacitatea lor de a se integra, aproape formând o simbioză cu spațiul.

Plantele curgătoare cresc la sol și se întind pe suprafața acestuia sau pe marginea ghivecelor. Exemple de astfel de plante sunt suculentele, pothosul și iedera. Pe de altă parte, plantele cățărătoare, cum ar fi monstera, pothosul și philodendronul, se dezvoltă vertical, folosindu-se de diverse structuri sau suporturi pentru a se înălța.

Ce să iei în considerare atunci când amplasezi plantele cățărătoare și curgătoare:

  • Rafturi înalte: Asigură-te că plantele primesc suficientă lumină. Plantele precum String of Hearts, String of Turtles și String of Pearls au nevoie de expunere la lumină pe toată suprafața, inclusiv la bază.
  • Structuri flexibile: Dacă direcționezi plantele cățărătoare pe anumite structuri, asigură-te că acestea sunt flexibile, permițându-ți să faci diverse intervenții, cum ar fi replantarea sau aplicarea unor tratamente.
  • Interacțiunea între plante: Dacă adaugi mai multe plante împreună, fii atent la felul în care acestea pot interacționa. Unele plante cățărătoare se pot urca pe alte plante, ceea ce poate fi nefavorabil pentru unele dintre ele. De asemenea, ele se pot încurca între ele, fiind greu de separat ulterior.
  • Facilitarea îngrijirii: Plasează plantele astfel încât să facilitezi îngrijirea lor. Dacă accesul la plante este dificil, acestea pot fi neglijate. Creează un sistem ușor de accesat.

    Amenajări cu plante curgătoare și cățărătoare

    Amenajări în baie și bucătărie

    Datorită umidităţii crescute în baie sau bucătărie, este o idee bună să plasezi plantele cățărătoare, în special cele aroide (Monstera, Philodendron) în aceste încăperi. Dacă ai condițiile necesare de lumină, nu ezita să plasezi plantele în baie. Poți evidenția spațiul prin amplasarea plantelor pe dulapuri sau agățate de diverse suporturi. Dacă ai un perete gol, acesta poate fi perfect pentru amplasarea unei plante cățărătoare. Un alt avantaj al pothosului este că poate avea un comportament atât de plantă cățărătoare, cât și curgătoare. Poți ghida creșterea plantei pentru a forma arcade frumoase deasupra geamurilor sau ușilor.

     

    Amenajări în camerele cu aer mai uscat

    Suculentele sunt potrivite pentru spații cu un aer mai uscat. Un avantaj al suculentelor este că nu necesită o udare frecventă, fiind perfecte pentru plasarea pe suprafețe mai greu accesibile, cum ar fi în bibliotecă. 

     

    Nota comanda
    Cod de reducere

    Ambalare cadou pentru 9,99 lei

    Ce te-ar interesa?


    Căutări populare:  child & pet friendly  plante usor de ingrijit  plante rare  plante mici  

    Primesti 10% discount

    La prima comanda daca te abonezi la newsletter.

    Nu rata, oferta este limitata!