website
🚚 Ai transport GRATUIT la comenzi de peste 449 RON

7 greșeli comune în îngrijirea plantelor de interior

7 greșeli comune în îngrijirea plantelor de interior

De la udarea incorectă până la poziționarea în cameră, sunt multe greșeli pe care le poți face atunci când îți îngrijești plantele de interior. Am decis să îți venim în ajutor și să le adunăm pe cele mai importante!


1.Udarea excesivă

Udarea este printre cei mai importanți factori când vine vorba de o îngrijire corespunzătoare a plantelor. Este destul de ușor să ajungi să uzi o plantă în exces din dorința de a îi oferi mai multă atenție.

Fiecare plantă are necesități de udare diferite în funcție de originea sa și condițiile de lumină de care are parte. Pentru a evita supraudarea, urmează pașii simplii pe care ți-i i-am pregătit în articolul despre udarea plantelor. 

2. Lumina și poziționarea

Poziționarea unei plante într-o zonă cu mai multă sau mai puțină lumină decât are nevoie poate avea consecințe serioase în mica ta junglă urbană. Citește bine cerințele și instrucțiunile de îngrijire pentru fiecare din plantele tale și acestea vor fi fericite. 

Lumina naturală indirectă este ideală pentru majoritatea plantelor, însă există soluții chiar și pentru un birou cu mai multă lumină artificială.

Poți găsi mai multe detalii în ghidul nostru legat de respectarea condițiilor de lumină.

3.  Curățarea frunzelor

Una dintre sarcinile pe care le ignorăm des când ne gândim la plantele de interior este curățarea prafului de la nivelul frunzelor. În mediul lor natural plantele beneficiază de ploi și vânt, care sunt metoda naturii de a îndeplini această sarcină.

 Pentru a le ajuta să respire corespunzător, asigură-te că verifici periodic frunzele și le ștergi de praf cu ajutorul unei cârpe umede sau unei lavete din microfibră care captează praful.

4. Îngrijirea rădăcinilor

Înconjurate de pământ și ascunse în ghivece, este destul de ușor să treci cu vederea peste rădăcinile plantelor. Pe de altă parte ele joacă un rol esențial în menținerea sănătății unei plante, fiind responsabile de absorbția apei și a elementelor nutritive.

Daca planta ta dă semne că ar fi ceva în neregulă cu ea, ar fi indicat să îi verifici rădăcinile. O plantă udată în exces va avea rădăcinile maronii și moi. Rădăcinile care nu sunt suficient udate, vor căpăta un aspect uscat, pierzându-și capacitatea de a absorbi apa. În ambele cazuri, este bine să tai porțiunile de rădăcini afectate.

Daca planta ta prosperă, evită să îi deranjezi sistemul radicular, deoarece este destul de firav și îi poate lua ceva timp să se refacă.

5. Fertilizarea incorectă 

Dacă observi că planta ta nu mai dezvoltă creșteri noi, sau acestea sunt slăbite și au un aspect nesănătos, înseamnă că aceasta are nevoie de o fertilizare. 

Pentru a dezvolta un foliaj sănătos, rădăcini puternice și chiar pentru a înflori, plantele tale de interior au nevoie de fertilizări regulate. Perioada în care poți face asta este aceea de creștere activă, de obicei primăvara și vara. Totuși, ai grijă să respecți dozele indicate pentru a evita suprafertilizarea!

6. Mutarea plantelor dintr-un loc în altul

Odată ajunse la tine, plantele comandate trebuie să își găsească un loc stabil, potrivit din punct de vedere al luminii cu necesitățile lor, în care să se poată acomoda cu noua casă. 

De fiecare dată când alegi să muți o plantă dintr-un loc în altul, aceasta trebuie să se ajusteze la noile condiții de lumină și temperatură, și fiecare perioadă de ajustare înseamnă o mică pauză din creșterea sa.

Dacă o plantă prosperă în locul în care ai amplasat-o, nu este nevoie să o muți. Dacă o plantă recent mutată într-un loc nou al casei nu prezintă creșteri noi sau dă semne cum că ar fi ceva în neregulă, oferă-i 1-2 săptămâni de acomodare înainte să faci o nouă mutare.

7. Cunoaște-ți plantele

de cerințele plantelor tale poate fi fatală. Este necesar să cunoști originea, preferințele în privința udatului, luminii și chiar a umidității. 

Fă un mic research legat de plantele tale și nu vei eșua în îngrijirea acestora.

Nota comanda
Cod de reducere

Ambalare cadou pentru 9,99 lei

Ce te-ar interesa?


Căutări populare:  child & pet friendly  plante usor de ingrijit  plante rare  plante mici  

Primesti 10% discount

La prima comanda daca te abonezi la newsletter.

Nu rata, oferta este limitata!